1 kg fehér káposzta
4 debreceni kolbász
10 dkg húsos
füstölt szalonna
1 vöröshagyma
1 evőkanál ecet
1 kiskanál köménymag
5 dl csontlé
csipetnyi őrölt bors
só
A szalonnát csíkokra vágjuk, és nagyobb serpenyőben ropogósra sütjük, majd kiszedjük zsírjából, és félretesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a karikára vágott hagymát és a szálasra vágott fehér káposztát. Köménymaggal, sóval, borssal és kevés ecettel ízesítjük, majd felöntjük a csontlével. Lefedjük, és lassú tűzön pároljuk 1 órán át. A kolbászokat bevagdossuk, a káposzta tetejére fektetjük, és a sütőben hirtelen átsütjük.
Tetejét meghintjük ropogós szalonnakockákkal.
Utolsó kommentek