40 dkg rizs
80 dkg csirkemellfilé
só
fehér bors
fél csokor petrezselyem
10 tojás
8 evőkanál kukoricaliszt
4 evőkanál tejföl olaj
30 dkg kínai kel
4 marék leveles spenót
2 szál újhagyma
1 kisebb szál póréhagyma
A szokásos módon megfőzzük a rizst. A csirkemelleket csíkokra vágjuk. Sóval és az aprított petrezselyemmel átforgatjuk, félretesszük.
Felverünk 6 tojást, szép óvatosan hozzákeverünk 5 evőkanál kukoricalisztet, amikor már sűrű a tészta, hozzáadjuk a tejfölt. Sóval, fehér borssal ízesítjük.
A csirkecsíkokat a maradék kukoricalisztbe, majd a masszába mártjuk, és bő zsiradékban kisütjük.
Az apróra összevágott hagymákat és kínai kelt, illetve a spenótot egy serpenyőben forró olajon átpirítjuk, majd hozzáadunk 4 felvert tojást. Épp csak átmelegítjük, hogy a tojás meleg, de még lágy legyen, és az egészet a rizshez keverjük. A húst a tojásoszöldséges rizzsel tálaljuk.
Utolsó kommentek