60 dkg borjúcomb vagy -lapocka

10 dkg csemegeszalonna

1 nagyfej vöröshagyma

1 késhegynyi fehér bors

fél citrom

1 evőkanál kapribogyó

4 dl húsleves

1,5 dl tejföl

1 evőkanál liszt

csipetnyi cukor

A húst 2 cm-es, a szalonnát pedig fél cm-es kockákra vágjuk. Aszalonnakockákat egy lábasban megolvasztjuk, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd a húst. Kevergetve 5 percig pirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk. A megmosott citromot vékonyra felszeleteljük, és a kaprival együtt a húshoz adjuk. A lábost lefedjük, és az egészet 5 percig pároljuk. A citromot kivesszük,és a levest a húsra öntjük. Lefedve kb. 25 perc alatt puhára pároljuk. Ekkor beletesszük a liszttel összekevert tejfölt, és még néhány percig forraljuk. Sóval, borssal, cukorral, és ha kell, egy kis citrommal ízesítjük. Nagyon jól illik hozzá a burgonyagombóc vagy a zsemlegombóc és a friss fejes saláta.