60 dkg borjúcomb vagy -lapocka
10 dkg csemegeszalonna
1 nagyfej vöröshagyma
só
1 késhegynyi fehér bors
fél citrom
1 evőkanál kapribogyó
4 dl húsleves
1,5 dl tejföl
1 evőkanál liszt
csipetnyi cukor
A húst 2 cm-es, a szalonnát pedig fél cm-es kockákra vágjuk. Aszalonnakockákat egy lábasban megolvasztjuk, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd a húst. Kevergetve 5 percig pirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk. A megmosott citromot vékonyra felszeleteljük, és a kaprival együtt a húshoz adjuk. A lábost lefedjük, és az egészet 5 percig pároljuk. A citromot kivesszük,és a levest a húsra öntjük. Lefedve kb. 25 perc alatt puhára pároljuk. Ekkor beletesszük a liszttel összekevert tejfölt, és még néhány percig forraljuk. Sóval, borssal, cukorral, és ha kell, egy kis citrommal ízesítjük. Nagyon jól illik hozzá a burgonyagombóc vagy a zsemlegombóc és a friss fejes saláta.
Utolsó kommentek