25 dkg canelloni tészta

20 dkg kínai kel

10 dkg ementáli sajt

7 dkg gépsonka

2 evőkanál tejfől

1 kiskanál majoránna

csipetnyi bors

1 evőkanál vaj

A mártáshoz:

2 dl tejföl

1 dl tej

csipetnyi bazsalikom és bors

2 evőkanál parmezán sajt

1 evőkanál vaj

A kínai kelt vékony csíkokra vágjuk, és a felhevített vajon megpároljuk. Amikor kihűlt, összekeverjük az apróra vágott gépsonkával és a lereszelt sajttal, majd sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. A canellonikat nyomózsák segítségével megtöltjük a fenti keverékkel, majd vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé lerakjuk. A tejfölt összekeverjük a tejjel, a borssal, és a bazsalikommal, majd a tésztára öntjük. Tetejét megszórjuk reszelt parmezán sajttal és vajdarabkákkal, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.