25 dkg canelloni tészta
20 dkg kínai kel
10 dkg ementáli sajt
7 dkg gépsonka
2 evőkanál tejfől
1 kiskanál majoránna
csipetnyi bors
só
1 evőkanál vaj
A mártáshoz:
2 dl tejföl
1 dl tej
csipetnyi bazsalikom és bors
2 evőkanál parmezán sajt
1 evőkanál vaj
A kínai kelt vékony csíkokra vágjuk, és a felhevített vajon megpároljuk. Amikor kihűlt, összekeverjük az apróra vágott gépsonkával és a lereszelt sajttal, majd sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. A canellonikat nyomózsák segítségével megtöltjük a fenti keverékkel, majd vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé lerakjuk. A tejfölt összekeverjük a tejjel, a borssal, és a bazsalikommal, majd a tésztára öntjük. Tetejét megszórjuk reszelt parmezán sajttal és vajdarabkákkal, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Utolsó kommentek