2 csirkemell (összesen 70-80 dkg)
6 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
olívaolaj
25 dkg burgonya
25 dkg gesztenye
tej
10 dkg vaj
Kifilézzük a csirkemellet, majd forró serpenyőben egy-egy percet pirítjuk mindkét oldalát. 4-4 vastagabb szeletet vágunk belőle, tűzálló edénybe tesszük. A fokhagymagerezdeket kés lapjával összeroppantjuk, a csirke mellé rakjuk rozmaringgal, majd a húst meglocsoljuk annyi forró olívaolajjal, hogy félig ellepje. 100 fokos sütőben sütjük 15 percig, közben egyszer megfordítjuk a szeleteket.
A gesztenyét megfőzzük, majd megtisztítjuk, és annyi forró tejjel turmixoljuk, hogy sima krémet kapjunk. A megtisztított, összevágott burgonyát megfőzzünk, még forrón a vajjal összetörjük, és hozzákeverjük a gesztenyekrémet.
Utolsó kommentek