2 csirkemell (összesen 70-80 dkg)

6 gerezd fokhagyma

1 ág rozmaring

olívaolaj

25 dkg burgonya

25 dkg gesztenye

tej

10 dkg vaj

Kifilézzük a csirkemellet, majd forró serpenyőben egy-egy percet pirítjuk mindkét oldalát. 4-4 vastagabb szeletet vágunk belőle, tűzálló edénybe tesszük. A fokhagymagerezdeket kés lapjával összeroppantjuk, a csirke mellé rakjuk rozmaringgal, majd a húst meglocsoljuk annyi forró olívaolajjal, hogy félig ellepje. 100 fokos sütőben sütjük 15 percig, közben egyszer megfordítjuk a szeleteket.

A gesztenyét megfőzzük, majd megtisztítjuk, és annyi forró tejjel turmixoljuk, hogy sima krémet kapjunk. A megtisztított, összevágott burgonyát megfőzzünk, még forrón a vajjal összetörjük, és hozzákeverjük a gesztenyekrémet.