4 csirkecomb
kb. 1kg burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
20 dkg füstölt szalonna
vegeta
só
olaj
Vágd a szalonna felét apró kockákra. Egy tepsibe szórd be a szalonnakockákat, majd egy kevés olajat önts rá. A hámozott, nyers burgonyát karikázd fel, és rakosgasd rá a szalonnára, majd sózd meg, és a hasonlóan karikázott hagymát szórd szét rajta. Ezután következik a csirke, amit előre megsóztunk, és vegetával megszórtunk. A csirkére ízlés szerint paradicsom-, paprika-karikákat és a maradék szalonnából vágott kis csíkokat, esetleg mindhármat tegyed. A tepsit fedd be alufóliával, és tedd a sütőbe, míg meg nem puhul a hús, ez kb. egy óra, ekkor a fóliát levéve pirítsd ropogósra. Télen a paradicsom és paprika hiányában nagyon finom reszelt sajttal megszórva is. Jó vendégváró étel, mert előre elkészíthető, és a vendégekkel lehet foglalkozni, amíg megsül a kaja.
Utolsó kommentek