4 csirkecomb

kb. 1kg burgonya

1 közepes fej vöröshagyma

1 paradicsom

1 paprika

20 dkg füstölt szalonna

vegeta

olaj

Vágd a szalonna felét apró kockákra. Egy tepsibe szórd be a szalonnakockákat, majd egy kevés olajat önts rá. A hámozott, nyers burgonyát karikázd fel, és rakosgasd rá a szalonnára, majd sózd meg, és a hasonlóan karikázott hagymát szórd szét rajta. Ezután következik a csirke, amit előre megsóztunk, és vegetával megszórtunk. A csirkére ízlés szerint paradicsom-, paprika-karikákat és a maradék szalonnából vágott kis csíkokat, esetleg mindhármat tegyed. A tepsit fedd be alufóliával, és tedd a sütőbe, míg meg nem puhul a hús, ez kb. egy óra, ekkor a fóliát levéve pirítsd ropogósra.  Télen a paradicsom és paprika hiányában nagyon finom reszelt sajttal megszórva is. Jó vendégváró étel, mert előre elkészíthető, és a vendégekkel lehet foglalkozni, amíg megsül a kaja.