1 kg liszt

5 dkg élesztő

kb. 4 dl tej

1 kanál cukor

3 nagy csipet só

2 púpos evőkanál fagyos zsír

50 dkg vékony füstölt kolbász

10 dkg olvasztott zsír

1 tojás a kenéshez

Egy nagy dagasztótálba szitáljuk a lisztet. Flozzáadjuk a sót, a cukrot meg a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt. Annyi kézmeleg tejet adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, míg össze nem áll a tészta, és szépen el nem válik az edény falától. Ekkor hozzádolgozzuk a két evőkanál zsírt is. Cipót formázunk belőle, a tetejét liszttel meghintjük, letakarjuk, és hagyjuk a duplájára kelni. Fia megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és körülbelül két centi vastagra kinyújtjuk. Nagy kockákra felszabdaljuk. A tésztadarabokat olvasztott zsírral lekenjük. Egyik felébe rakjuk a héjától megfosztott, 3-4 mm vastagra felkarikázott kolbász. A másik felét ráhajtjuk. Zsírozott-lisztezett tepsibe tesszük. Letakarjuk, és ismét kelesztjük félórán át. Utána felvert tojással megkenjük. Öt perc pihentetés után ismét lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük. Ha kihűlt, szépen szeletelhető. Nagy korsó sörrel kínáljuk.