1-1,5 kg pulykamell

1 sárgarépa

1 csokor kakukkfű

2 vöröshagyma

25 dkg előfőzött, natúr gesztenye

2 tojás

só 

Levágjuk a mellről a szív részt, és finomra daráljuk. Pici darabokra vágjuk a répát, a hagymát nagyon finomra metéljük. Felaprítjuk a gesztenyét és a kakukkfüvet. Összekeverjük a darált húst a gesztenyével, a répával, a hagymával meg a kakukkfűvel. Belekeverjük a két tojást is, ízlés szerint sózzuk. Az egyben maradt filét hosszú, hegyes késsel felszúrjuk, forgatással kitágítjuk a nyílást. Habzsákba kanalazzuk a töltelékmasszát, és annak segítségével betöltjük a pulykamellet. Tepsibe rakjuk az előkészített húsdarabot. Lefedve, 140 fokon egy órát sütjük, majd fóliát levéve 180 fokon negyedórát. Hagyjuk kicsit hűlni. Vastag szeletekre vágva tálaljuk.