60 dkg csontozott pulykacomb

4 dl joghurt 

2 nagyobb vöröshagyma

2 evőkanál mandula

2 szál borsmenta

1 citrom

1 evőkanál olívaolaj

őrölt bors

A húst felkockázzuk, mélyebb tálba tesszük, majd megszórjuk sóval borssal. A hagymát vékonyra karikázzuk, a menta leveleit letépjük, felaprózzuk, és a hagymával együtt a húshoz adjuk. Meglocsoljuk a citrom kifacsart levelével és az olajjal, jól összekeverjük, majd 2 órán át, hűtőben pácoljuk. A húskockákat nyársakra húzzuk, és grillen vagy sütőben, gyakran forgatva minden oldalát pirosra sütjük. Sütés közben a páclével kenegetjük. A páchoz felhasznált hagymakarikát lecsöpögtetjük. Fedő alatt péppé fonnyasztjuk, majd miután kihült, habosra keverjük a joghurttal. A mandulát megpirítjuk és apróra daraboljuk. A nyársakat tálra rendezzük, leöntjük joghurttal, majd megszórjuk a mandulával.