1 kg hízott libaszánytő

1 nagy vöröshagyma 1 púpozott evőkanál zsír vagy 4 evőkanál olaj

1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika

kb. 1 kiskanál só

fél mokkáskanál őrölt fekete bors

késhegynyi őrölt kömény

1 gerezd fokhagyma

1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista

1 kg savanyú káposzta

a tálaláshoz: tejföl

A libaszárnyról az esetlegesen rajta maradt tolltokokat lekapargatjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölapritjuk, és egy lábasban az olajon a hússal együtt pirítjuk 6-8 percig. Á tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük. 1 deci vizet öntünk rá, nehogy a paprika megégjen, megsózzuk. A köménnyel, az összezúzott fokhagymával fűszerezzük, a paprikakrémmel Ízesítjük. Lefödve, kis lángon kb. 30 perc alatt félpuhára pároljuk. Elfövő levet folyamatosan pótoljuk, de ügyeljünk arra, hogy rövid lében párolódjon-pörkölődjön. 

Közben a káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, kissé kimossuk, és kinyomkodjuk. Ezután szálait, mert általában túl hosszúak, egy-két vágással rövidebbre aprítjuk. A libához keverjük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon, lefödve kb. 50 percig pároljuk, közben elfövő levét vízzel pótoljuk. Akkor jó, ha a hús és a káposzta is egyszerre puhul meg.