70 dkg nyúlgerinc

3 karalábé

fél vöröshagyma

1 ág friss zsálya

12 dkg vaj

olívaolaj

1 dl fehérbor

1 sárgarépa

bors

Meghámozzuk a karalábét, majd a nagy részét egyforma, körülbelül egy centiméteres élű kockákra vágjuk. A maradékot tetszőleges formára felaprítjuk. A kis kockákat két percig főzzük sós vízben, majd egy serpenyőben összekeverjük a felaprított zsályával meg 5 dkg vajjal, és jól összeforró-sítjuk. Kevés olívaolajon megfuttatjuk a finomra metélt vöröshagymát, rádobjuk a maradék karalábét, sózzuk, felöntjük a fehérborral, erős lángon sütjük, majd, ha már elpárolgott az alkohol, kevés vízzel puhára pároljuk. Végül turmixgépben pürésítjük a maradék vajjal. A megtisztított répát zöldségszeletelővel hosszában vékony szeletekre vágjuk, sós vízben egy-két perc alatt roppanósra főzzük. Lehártyázzuk a nyúlgerincet, erős lángon körbepirítjuk kevés zsiradékon egy serpenyőben. Utána még két percre berakjuk a 140 fokra felmelegített sütőbe, végül két percig pihentetjük nyitott sütőajtónál. Tányérra rendezzük a kétféle karalábét, köré tesszük a felkarikázott nyúlhúst, s pár szelet sárgarépával színesítjük.