2 sertés szűzpecsenye (összesen 60 dkg)

paprikakrém (édes vagy csípős)

1 fej fokhagyma

1 vöröshagyma_

A GNOCCHIHOZ:

50 dkg főtt burgonya

20-25 dkg liszt

1 tojás

1 nagy csipet só

1-2 evőkanál olívaolaj

1 csokor petrezselyem zöldje

Lehártyázzuk a megmosott szüzeket. Hosszában félbevágjuk úgy. hogy a fej része egyben maradjon. Alaposan besózzuk, majd a két-két szálat összecsavarjuk, a végét fogpisz-kálóval megtűzzük. Finoman bekenjük az ízlésünk szerint választott édes vagy csípős paprikakrémmel. Egy tepsibe tesszük a két fonatot, mellérakjuk a megtisztított, félbevágott hagymákat, és takarás nélkül egy órán át sütjük 160 fokos sütőben. Mielőtt készre sülne, még egyszer bekenjük a paprikakrémmel. Könnyen megég, tehát most már figyelni kell. Kis pihentetés után vastag karikákra vágjuk a húst. A főtt burgonyát még melegen áttörjük, majd kihűtjük. Összedolgozzuk egy egész tojással, egy csipetnyi sóval, az olívaolajjal és annyi liszttel, amennyit felvesz. Lisztezett deszkán centi vastag rudakat formázunk belőle, majd kis, 2 centis hurkákra szeleteljük. Egyesével megformázzuk egy villa hátulján. Sós vízben kifőzzük. A pecsenyezsírból elveszünk pár kanállal, erre szedjük rá a kész gnocchit. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével, alaposan összekeverjük.