4 darab padlizsán
6 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
40 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv)
4 darab paradicsom
2 gerezd fokhagyma
só
bors
4 tojás
A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk, a vágott felét bekenjük 2 evőkanál olajjal, majd 200 °C-os sütőben puhára sütjük. A belsejét kivájjuk, felkockázzuk (a kivájt héjat félretesszük).
2 Egy serpenyőt előmelegítünk, beleöntjük a maradék olajat, majd a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. Beleöntjük a hámozott paradicsomot, hozzáadjuk a felkockázott friss paradicsomot, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a padlizsán húsát, majd 10 percig főzzük.
3 Sózzuk, borsozzuk, majd a padlizsánokba töltjük a paradicsomos krémet. Mindegyikbe ütünk egy-egy tojást, és 200 °C-on megsütjük.
Utolsó kommentek