4 darab padlizsán

6 evőkanál olaj

1 fej vöröshagyma

40 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv)

4 darab paradicsom

2 gerezd fokhagyma

bors

4 tojás

A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk, a vágott felét bekenjük 2 evőkanál olajjal, majd 200 °C-os sütőben puhára sütjük. A belsejét kivájjuk, felkockázzuk (a kivájt héjat félretesszük).

2 Egy serpenyőt előmelegítünk, beleöntjük a maradék olajat, majd a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. Beleöntjük a hámozott paradicsomot, hozzáadjuk a felkockázott friss paradicsomot, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a padlizsán húsát, majd 10 percig főzzük.

3 Sózzuk, borsozzuk, majd a padlizsánokba töltjük a paradicsomos krémet. Mindegyikbe ütünk egy-egy tojást, és 200 °C-on megsütjük.