40 dkg liszt
3 tojás
25 dkg darált galuska
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
zsiradék
őrölt pirospaprika
fekete bors
só
Galuskatésztát készítünk a lisztből és a három tojásból kicsi sóval. Annyi vizet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk. Lobogva forró vízbe szaggatjuk, kifőzzük. Közben a lereszelt vöröshagymát kevés zsiradékon megfuttatjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a darált húst. Őrölt pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük. Kis vizet adunk hozzá és készre főzzük. Ha elfövi a levét, pótoljuk. Közepes hosszú lével készítjük. A kész galuskát összekeverjük a hússal. Kivajazott sütőbe szedjük, tetejét megkenjük pirospaprikával elkevert tejföllel, és összesütjük.
Utolsó kommentek