40 dkg liszt

3 tojás

25 dkg darált galuska

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 dl tejfől

zsiradék

őrölt pirospaprika

fekete bors

só 

Galuskatésztát készítünk a lisztből és a három tojásból kicsi sóval. Annyi vizet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk. Lobogva forró vízbe szaggatjuk, kifőzzük. Közben a lereszelt vöröshagymát kevés zsiradékon megfuttatjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a darált húst. Őrölt pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük. Kis vizet adunk hozzá és készre főzzük. Ha elfövi a levét, pótoljuk. Közepes hosszú lével készítjük. A kész galuskát összekeverjük a hússal. Kivajazott sütőbe szedjük, tetejét megkenjük pirospaprikával elkevert tejföllel, és összesütjük.