60 dkg pulykamell
25 dkg juhtúró
kevés tejföl
10 dkg főtt, füstölt sonka vagy csülök
50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
kapor
só
bors
majoránna
olaj
A burgonyát megtisztítjuk, durvára lereszeljük, besózzuk, és egy órát állni hagyjuk. A pulykamellet négy szeletre vágjuk, kiklopfolva megsózzuk. A töltelékhez összekeverjük a juhtúrót kevés tejföllel, kaporral ízesítjük, és belekeverjük a felaprított sonkadarabokat. Egy-egy szelet hús egyik felére ráhalmozzuk a töltelék negyedrészét, majd ráhajtjuk a hús másik felét. Megnyomkodjuk, hogy összeragadjon, és szabályosra formázzuk. A bundához a reszelt burgonyából és a tojásból kevés liszttel masszát készítünk, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. Ebbe a bundába mártjuk a töltött pulykát, jól rála-pogatjuk. Forró olajban mindkét oldalát körülbelül 8-10 perc alatt megsütjük. Petrezselymes burgonyát adunk hozzá.
Utolsó kommentek