50 dkg friss vagy fagyasztott vagy konzerv vegyes zöldség

(kelbimbó, spárga, bébirépa stb.)

1 fej karfiol

3-4 dl tejföl

3-4 tojás

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 csokor petrezselyem zöldje

bors

1 teáskanál szárított vagy friss bazsalikom vagy kakukkfű

5-6 dkg vaj

A zöldségeket előkészítjük. A konzervet leszűrjük. A fagyasztottat pici vízzel és sóval roppanósra pároljuk. A frisset forró sós vízben vagy gőz felett éppen csak megfőzzük. Egy lapos sütőedényt vastagon kikenünk vajjal. Belesimítjuk a lecsöpögtetett, összekevert zöldségeket. Egy tálban a tejfölt kikeverjük a tojásokkal meg a zúzott fokhagymával. Sóval, borssal, összevágott petrezselyem zöldjével, bazsalikommal vagy kakukkfűvel ízesítjük. Ráöntjük a tepsiben várakozó alapanyagokra. A tetejére morzsoljuk a maradék vajat. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-30 percig sütjük, míg a tojásos tejföl meg nem szilárdul. Különleges körete lehet egy pecsenyének, de önállóan is megállja a helyét.