1 kg zsenge borsó

30-40 dkg füstölt hús (pl. tarja)

1-2 babérlevél

1 vöröshagyma

1 pohár tejföl

2 evőkanál liszt

kicsi cukor

őrölt pirospaprika

olaj

Feltesszük főni a füstölt húst a babérlevéllel. Fia megfőtt, kivesszük belőle a húst. A borsót feltesszük főni, annyi füs-tölthús-levet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Ha már puha, körülbelül a harmadát kivesszük, összetörjük (villával vagy botmixerrel), visszaöntjük, így kevesebb rántás kell majd a megfelelő sűrűség eléréséhez. Kevés olajból és két evőkanál lisztből világos rántást készítünk, berántjuk vele a főzeléket, jól kiforraljuk. Kicsi cukorral ízesítjük. Megkóstoljuk, ha kell, adunk hozzá egy kis sót. Belekeverjük a tejfölt. Apróra vágjuk a meghámozott vöröshagymát, olajon megfonnyasztjuk, a tűzről levéve elkeverünk benne egy evőkanál őrölt piros-paprikát. Rádobjuk a kicsi kockákra felvágott, főtt füstölt húst. öntünk alá pici vizet, és pár perc alatt összefőzzük. Ezt a jóízű pörköltet kínáljuk feltétként a főzelékhez.