2 kis doboz tonhal (kb. 20 dkg)
1 csokor petrezselyem zöldje
1 nagy sárgarépa
4 tojás
10 dkg reszelt sajt
só
bors
csipet szerecsendió
30 dkg penne tészta
10 dkg bacon szeletelve
Összekeverjük a tejszínt és a tejföllel meg a tojással, sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele kevés szerecsendiót. Beleforgatjuk a meghámozott, kockára vágott sárgarépát, a finomra vágott petrezselyemzöldjét, valamint a két halkonzervet (ha olajosak, akkor mehet bele az olaj vagy annak egy része is!). Bő, forró sós vízben félpuhára főzzük a tésztát. Leszűrjük, és beleforgatjuk a halas alapmártásba. Egy hosszúkás sütőformát kibélelünk baconszeletekkel. Beleöntjük a tésztát, majd visszahajtjuk rá a szalonnacsíkokat. Tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt összesütjük.
Utolsó kommentek