2 kis doboz tonhal (kb. 20 dkg)

1 csokor petrezselyem zöldje

1 nagy sárgarépa

1 dl tejföl

1 dl tejszín

4 tojás

10 dkg reszelt sajt

bors

csipet szerecsendió

30 dkg penne tészta

10 dkg bacon szeletelve

Összekeverjük a tejszínt és a tejföllel meg a tojással, sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele kevés szerecsendiót. Beleforgatjuk a meghámozott, kockára vágott sárgarépát, a finomra vágott petrezselyemzöldjét, valamint a két halkonzervet (ha olajosak, akkor mehet bele az olaj vagy annak egy része is!). Bő, forró sós vízben félpuhára főzzük a tésztát. Leszűrjük, és beleforgatjuk a halas alapmártásba. Egy hosszúkás sütőformát kibélelünk baconszeletekkel. Beleöntjük a tésztát, majd visszahajtjuk rá a szalonnacsíkokat. Tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt összesütjük.