HOZZÁVALÓK:

30 dkg burgonya

25 dkg zöldborsó (kifejtve)

5-6 főtt tojás

2 kis pohár tejföl

4 tojás

1 gerezd fokhagyma

só, bors

vaj a forma kikenéséhez

Héjastul megfőzzük a burgonyát. Ha kihűlt, meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. A zöldborsót kevés sós vízben megpároljuk. Kivajazunk egy lapos, tűzálló tálat. Az edény alját kirakjuk a burgonyával. Egy tálban felverjük az egész tojásokat. Belekeverjük a két pohár tejfölt, zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a lecsöpögtetett zöldborsót meg a felkarikázott főtt tojást. A masszát a burgonya tetejére simítjuk. 160 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül félóra alatt szép pirosra sütjük. Ha kicsit kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.