6 közepes sárgarépa
3 fehérrépa
2 közepes vöröshagyma
15 dkg rozsliszt
15 dkg rétes búzaliszt
1 tojás
3 evőkanál olaj
1 mokkáskanál pirospaprika
késhegynyi őrölt fekete bors
só
A vöröshagymát megtisztitjuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a meghámozott, félkarikára vágott zöldségeket. Folyamatosan kavargatva néhány percen át dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, felengedjük kevés vízzel. A rajra lévő folyadékot mindig kevéssel pótolva puhára pároljuk úgy, hogy a végén pökölt mennyiségű szaftja maradjon.
A rozslisztet és búzalisztet elvegyítjük, tálba tesszük és beleütjük a tojást. Vízzel locsolgatva sűrű masszát kavarunk belőle, majd forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Leszűrjűk, majd a galuskát négy tányérba osztjuk. Tetejére halmozzuk a pörköltet, majd melegen, friss iénysalátával fogyasztjuk.
Utolsó kommentek