6 közepes sárgarépa

3 fehérrépa

2 közepes vöröshagyma

15 dkg rozsliszt

15 dkg rétes búzaliszt

1 tojás

3 evőkanál olaj

1 mokkáskanál pirospaprika

késhegynyi őrölt fekete bors 

A vöröshagymát megtisztitjuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a meghámozott, félkarikára vágott zöldségeket. Folyamatosan kavargatva néhány percen át dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, felengedjük kevés vízzel. A rajra lévő folyadékot mindig kevéssel pótolva puhára pároljuk úgy, hogy a végén pökölt mennyiségű szaftja maradjon. 

A rozslisztet és búzalisztet elvegyítjük, tálba tesszük és beleütjük a tojást. Vízzel locsolgatva sűrű masszát kavarunk belőle, majd forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Leszűrjűk, majd a galuskát négy tányérba osztjuk. Tetejére halmozzuk a pörköltet, majd melegen, friss iénysalátával fogyasztjuk.