1 vöröshagyma, megtisztítva és felkarikázva
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál száraz fehérbor
4 evőkanál szójaszósz
fél póréhagyma, csíkokra szeletelve
40 dkg levesben főtt marhahús, vékony csíkokra vágva
frissen őrölt fekete bors
só
1 mokkáskanál méz
A vöröshagymát az olajon megpároljuk. A bort és a szója- ff szószt beleöntjük, a póréhagymacsíkokat beletesszük, és felforraljuk.
A húst a hagymás-boros pácba tesszük, borssal, csipetnyi sóval, mézzel ízesítjük, majd a tűzről lehúzzuk, és 1-2 órára félretesszük, hogy az ízek összeérjenek. A húst a mártással átmelegítjük, és csilipaprikával díszítve, párolt rizzsel körítjük.
Utolsó kommentek