1 vöröshagyma, megtisztít­va és felkarikázva

2 evőkanál olívaolaj

3 evőkanál száraz fehérbor

4 evőkanál szójaszósz

fél póréhagyma, csíkokra szeletelve

40 dkg levesben főtt marha­hús, vékony csíkokra vágva

frissen őrölt fekete bors

1 mokkáskanál méz

A vöröshagymát az olajon megpároljuk. A bort és a szója- ff szószt beleöntjük, a póréhagymacsíkokat beletesszük, és fel­forraljuk.

A húst a hagymás-boros pácba tesszük, borssal, csipetnyi só­val, mézzel ízesítjük, majd a tűzről lehúzzuk, és 1-2 órára fél­retesszük, hogy az ízek összeérjenek. A húst a mártással át­melegítjük, és csilipaprikával díszítve, párolt rizzsel körítjük.