20-25 dkg aszalt szilva
25 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja
3 dl tejföl
1 csokor zöldhagyma (vagy 1 kis fej hajszálvékonyra vágott vöröshagyma)
5 dkg sós mandula vagy mogyoró (vagy mandula és 1 mokkáskanál só)
törött bors és só ízlés szerint
salátalevelek
Az aszalt szilvát előző este megmossuk, és meleg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, kimagozzuk, majd vékony csíkokra vagdaljuk. Ugyancsak vékony csíkokra metéljük a füstölt sonkát, a zöldhagymát pedig szárával együtt felkarikázzuk. A sós mandulát megdaráljuk és belekeverjük a tejfölbe. Sóval, borssal fűszerezzük, majd az egészet összekeverjük. Az előzőleg jól behűtött salátát megmosott és megszárított salátalevelekre tálaljuk. Tálalás előtt akár 2 nappal is elkészíthetjük, minél jobban összeérnek az ízek, annál jobb lesz.
Utolsó kommentek