60 dkg fehérpecsenye (lapocka)
zsiradék
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 db paprika, cukkíni vagy egy kisebb új tök
kovászos vagy sózott uborka
2db alma
1 pohár tejföl
mustár
só
bors
picinyke őrölt koriander
ízlés szerint bazsalikom
oregano
A húst ujjnyi csíkokra vágva, az előzőleg kockázott, zsiradékon párolt hagymákhoz adjuk. Sózom, borsozom, és fehéredésig pirítom, majd beleaprítom a paradicsomot és a zöldpaprikát. Húslével felengedve 20-30 percig párolom. A cukkínit vagy új tököt, almát kockázom, a sózott uborkát gyufaszálnyira vágva, szintén hozzáadom. Koriander, bazsalikom és oregano keverékével fűszerezem, vörösborral felöntve készre párolom. A végén 1 kiskanál mustárt és a tejfölt kikeverek, s ezzel behabarom.
Köretként: kukoricás, zöldborsós párolt rizzsel tálalom.
Utolsó kommentek