60 dkg fehérpecsenye (lapocka)

zsiradék

1 fej vöröshagyma

1 fej lilahagyma

2-3 gerezd fokhagyma

2 db paradicsom

2 db paprika, cukkíni vagy egy kisebb új tök

kovászos vagy sózott uborka

2db alma

1 pohár tejföl

1 dl vörösbor

mustár

bors

picinyke őrölt koriander

ízlés szerint bazsalikom

oregano

A húst ujjnyi csíkokra vágva, az előzőleg kockázott, zsiradékon párolt hagymákhoz adjuk. Sózom, borsozom, és fehéredésig pirítom, majd beleaprítom a paradicsomot és a zöldpaprikát. Húslével felengedve 20-30 percig párolom. A cukkínit vagy új tököt, almát kockázom, a sózott uborkát gyufaszálnyira vágva, szintén hozzáadom. Koriander, bazsalikom és oregano keverékével fűszerezem, vörösborral felöntve készre párolom. A végén 1 kiskanál mustárt és a tejfölt kikeverek, s ezzel behabarom.

Köretként: kukoricás, zöldborsós párolt rizzsel tálalom.