50 dkg marhaszegy
1 vöröshagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
4 cékla
1 szelet szalonna
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál ecet
1 kiskanál cukor
35 dkg káposzta
2 szem krumpli
1 csokor petrezselyem zöldje
2 dl tejföl
4 gerezd fokhagyma
só
bors
3 evőkanál vaj
A marhahúst főni tesszük, habját leszedjük, és lassú tűzön főzzük tovább. A vöröshagymát, répát, gyökeret és zellert csíkokra vágjuk, és bő vajban megpároljuk. A szalonnát kockára vágjuk, a meghámozott céklát pedig csíkokra, belocsoljuk ecettel, és a szalonnával együtt puhára pároljuk, hozzáadva a cukrot és a paradicsompürét. A káposztát csíkokra, a krumplit kockára vágjuk, és a húslébe főni tesszük. Kiemeljük a puha húst, és apróra daraboljuk, így tesszük vissza a Ievesbe. Hozzáadjuk a káposztás és céklás egyvelegeket, majd még negyedóráig főzzük.
Tálaláskor kínáljunk hozzá tejfölt.
Utolsó kommentek