50 dkg marhaszegy

1 vöröshagyma

1 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

1 zellergumó

4 cékla

1 szelet szalonna

1 evőkanál paradicsompüré

1 evőkanál ecet

1 kiskanál cukor

35 dkg káposzta

2 szem krumpli

1 csokor petrezselyem zöldje

2 dl tejföl

4 gerezd fokhagyma

bors

3 evőkanál vaj

A marhahúst főni tesszük, habját leszedjük, és lassú tűzön főzzük tovább. A vöröshagymát, répát, gyökeret és zellert csíkokra vágjuk, és bő vajban megpároljuk. A szalonnát kockára vágjuk, a meghámozott céklát pedig csíkokra, belocsoljuk ecettel, és a szalonnával együtt puhára pároljuk, hozzáadva a cukrot és a paradicsompürét. A káposztát csíkokra, a krumplit kockára vágjuk, és a húslébe főni tesszük. Kiemeljük a puha húst, és apróra daraboljuk, így tesszük vissza a Ievesbe. Hozzáadjuk a káposztás és céklás egyvelegeket, majd még negyedóráig főzzük.

Tálaláskor kínáljunk hozzá tejfölt.