60-80 dkg sertéslapocka
15-20 dkg vöröshagyma
1 evőkanálnyi pirospaprika
1 dl paradicsomlé
1 gerezd fokhagyma
só
4-5 zöldpaprika
étolaj
2 dl tejföl
1 evőkanálnyi finomra vágott petrezselyemzöld
Az olajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát, elkeverjük benne a pirospaprikát, és beletesszük a kisujjnyi hosszúságúra és késhátnyi vastagságúra vágott hússzeleteket, majd kissé lepirítjuk. Aztán megsózzuk, paradicsomlével és 2 dl vízzel feleresztjük, és fedő alatt pároljuk. Hozzátesszük még a szétnyomott fokhagymát is. Amikor a hús puhulni kezd, belekeverjük a finomra vágott zöldpaprikát, a tejfölt és a felaprított petrezselyemzöldet. Amikor megpuhult, főtt tésztával vagy burgonyával tálaljuk.
Utolsó kommentek