2 csirkemell (összesen 80-90 dkg)

6 gerezd fokhagyma

1 ág rozmaring olivaolaj

25 dkg gesztenye

tej

10 dkg vaj

Kifilézzük a csirkemellet, majd a forró serpenyőben egy-egy percet pirítjuk mindkét oldalát. 4-4 vastagabb szeletet vágunk belőle, tűzálló edénybe tesszük. A fokhagymagerezdeket kés lapjával összeroppantjuk, a csirke mellé tesszük a rozmaringgal, majd a húst meglocsoljuk annyi forró olivalolajjal, hogy félig ellepje. 100 fokos sütőben sütjük 15 percig, közben megfordítjuk a szeleteket.

A gesztenyét megfözzük, majd megtisztitjuk, és annyi forró tejjel turmixoljuk, hogy sima krémet kapjunk. A megtisztított, összevágott burgonyát megfőzzük, még forrón a vajjal összetörjük, és hozzákaverjük a gesztenyekrémet.