6 személyre:

1,25 kg savanyú káposzta

50 dkg sertéslapocka

1 kisebb füstölt csülök

3 vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 dl olaj

2 db friss paradicsom

4 evőkanál pirospaprika

2 dl paradicsomlé

25 dkg gersli (árpagyöngy)

bors

őrölt kömény

tejföl,

friss kenyér a tálaláshoz

A hagymát apróra vágjuk, és az összenyomott fokhagymával 3 evőkanál olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés sót és borsot, őrölt köményt meg a kockára vágott paradicsomot. Beletesszük a felkockázott húsokat és a csontot is. Felöntjük a paradicsomlével és annyi vízzel, hogy ellepje. Félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a gerslit meg a káposztát. Lassú tűzön puhára főzzük. Kerülhet bele erős paprika, csili vagy csilipor. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.