6 személyre:
1,25 kg savanyú káposzta
50 dkg sertéslapocka
1 kisebb füstölt csülök
3 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
2 db friss paradicsom
4 evőkanál pirospaprika
2 dl paradicsomlé
25 dkg gersli (árpagyöngy)
só
bors
őrölt kömény
tejföl,
friss kenyér a tálaláshoz
A hagymát apróra vágjuk, és az összenyomott fokhagymával 3 evőkanál olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés sót és borsot, őrölt köményt meg a kockára vágott paradicsomot. Beletesszük a felkockázott húsokat és a csontot is. Felöntjük a paradicsomlével és annyi vízzel, hogy ellepje. Félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a gerslit meg a káposztát. Lassú tűzön puhára főzzük. Kerülhet bele erős paprika, csili vagy csilipor. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
Utolsó kommentek