70-80 dkg csirkemellfilé

2 kisebb cukkini

1 közepes szál póréhagyma

fél dl olívaolaj só

fehér bors

10 evőkanál

majonéz

5 dkg friss torma lereszelve

10 dkg vegyes saláta a tálaláshoz

A csirkemellet nagyobb kockára vágjuk, a cukkinit felkarikázzuk, a póréhagymát hosszában félbevágjuk, majd kb. 2x2 cm-es darabokra szeljük. A csirkét, a cukkinit és a pórét tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, kicsit állni hagyjuk (30 percig).

A pihentetett nyersanyagokat egymás után nyársra szúrjuk, sóval, fehér borssal ízesítjük, majd grillrácson minden oldalát körbepirítjuk. Serpenyőben is körbesüthetjük, de akkor utána még kb. 3 percig pirítsuk 200 °C-os sütőben. Ügyeljünk arra, hogy ne fűzzük túl szorosan a nyársakat.

A majonézbe tormát reszelünk, a nyársakat friss salátával és a majonézzel tálaljuk.