2 nagy szelet, egyenként 25 dkg-ps. pulykamell
só
örölt fekete bors
12 szelet pulykasonka
12 szelét trappista sajt
1 üveg (280 gramm) Bonduelle prémium egész gombafejek
12-14 vékony szelet füstölt főtt császárszalonna
2 evőkanál olaj
A pulykaszeleteket lapjában bevágjuk és kihajtjuk úgy, hogy egyenletes vasagságú szélet legyen belőle. Téglalap alakúra kissé kiverjük, mindkét oldalukat megsózzuk, megborsozzuk.
Két nagyobb alufólialapot kiterítünk, enyhén megolajozzuk, és a császárszalonna széleteket egymás mellé ráfektetjük úgy, hogy fölfelé nézzenek. Erre tesszük a pulykamellét, amire először sonka-, majd a sajtszetek kerülnek. Felénk eső oldalukat egy csíkban a lecsöpögtetett gombafejekkel megrakjuk; majd a húst a fólia segítségével föltekerjük.
A fólia két végét ellentétes irányba .rovarjuk, így a göngyölt hús hengeres formájú lesz. Egy serpenyőben, közepesen erős lángon12S-14 percig sütjük, közben többször megforgatjuk, hogy minden oldala megsüljön.
4-5 percnyi pihentetés után a fóliából kibontjuk, a pecsenyét vastagabb szeletekre vágjuk, tányérra rakjuk. Burgonyapüré, a vörösboros aszalt szilva, és lecsöpögtetett, vajon pirított gombafejek illenek köretnek hozzá.
Utolsó kommentek