1 kg sertésoldalas

1 kg-os fehér káposzta

2 gerezd fokhagyma

6 dl húsleves

bors

2 húsos paradicsom

2 paprika

2 babérlevél

2 dl tejföl

1 vöröshagyma

3 evőkanál liszt

A megtisztított káposztáról lefejtjük a 8 legnagyobb levelet, és a maradékot szálasra vágjuk. Forró, sós vízben megpuhítjuk a leveleket, és a vastag ereket levágjuk. A húslevesben puha-főzzük az oldalast, majd 8 részre vágjuk, és a csontokat óvatosan kihúzzuk belőle. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, felkockázzuk, majd a paprikával együtt egy evőkanál olajon megdinszteljük, és zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A csontok helyét megtöltjük a paradicsomos egyveleggel, majd mindegyik káposztalevélbe 1-1 darab oldalast göngyölünk. Nagy lábas aljába beleszórjuk az apró káposztát, rátesszük a göngyölegeket, majd a meglegmaradt húslével felöntjük. Lassú tűzön főzzük, míg minden megpuhul. A kész göngyölegeket hőálló tálba rakjuk. A visszamaradt lébe belefőzzük a reszelt hagymát, majd a csomómentesre kevert lisztes tejföllel besűrítjük.

A forró mártást a káposztákra öntjük, és azonnal tálalhatjuk.