40 dkg darált hús
egy kisebb fej szép kel
2 zsemle
só
őrölt fekete bors
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál majoránna
1 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál zsír
2 dl tejföl
10 dkg bacon
A két zsemlét beáztatjuk vízbe, majd kicsavarjuk, és ösz-szekeverjük a darált hússal, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával.
Vizet forralunk egy fazékban, teszünk bele két kávéskanál szódabikarbónát (ez azért kell, hogy megmaradjon a káposzta szép zöld színe), és leforrázzuk benne a leveleire szedett kelt. Szűrőn lecsöpögtetjük, és ha már langyosra hűlt, kivágjuk a középső vastag erét, és betöltjük a tölteléket.
Kizsírozott tepsibe rakjuk egy sorban! enyhén megsózott tejföllel megkenjük, és rászórjuk az apró kockákra vágott bacont. Közepesen meleg sütőben 40-50 percig sütjük, amíg a kis szalonnakockák szépen megpirulnak.
Utolsó kommentek