40 dkg darált hús

egy kisebb fej szép kel

2 zsemle

őrölt fekete bors

1 kávéskanál fűszerpaprika

1 kávéskanál majoránna

1 gerezd fokhagyma

2 kávéskanál szódabikarbóna

1 evőkanál zsír

2 dl tejföl

10 dkg bacon

A két zsemlét beáztatjuk vízbe, majd kicsavarjuk, és ösz-szekeverjük a darált hússal, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával.

Vizet forralunk egy fazékban, teszünk bele két kávéskanál szódabikarbónát (ez azért kell, hogy megmaradjon a káposzta szép zöld színe), és leforrázzuk benne a leveleire szedett kelt. Szűrőn lecsöpögtetjük, és ha már langyosra hűlt, kivágjuk a középső vastag erét, és betöltjük a tölteléket.

Kizsírozott tepsibe rakjuk egy sorban! enyhén megsózott tejföllel megkenjük, és rászórjuk az apró kockákra vágott bacont. Közepesen meleg sütőben 40-50 percig sütjük, amíg a kis szalonnakockák szépen megpirulnak.