1 kg sertésoldalas
2 babérlevél
6 gerezd fokhagyma
1 ujjnyi gyömbér
só
bors
A marinádhoz:
2 ujjnyi gyömbér
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál só
2 evőkanál méz
2 evőkanál szójaszósz
A megtisztított oldalas csontok közötti membránját kissé bevágjuk (hogy később könnyebb legyen szétszedni], majd a babérlevéllel, a fokhagymával és a gyömbérrel, valamint ízlés szerint sóval és borssal 1 órán át főzzük. Ezután lecsepegtetjük és félretesszük hűlni.
A marinadhoz az apróra vágott gyömbért és fokhagymát összekeverjük a cukorral és a sóval, majd aprítógéppel vagy botmixerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk a mézet és a szójaszószt, alaposan bekenjük vele a hús mindkét oldalát, majd legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A húst egy rácsos tepsibe tesszük, majd úgy. hogy ne érjen hozzá, betakarjuk alufóliával, és 1 órán át sütjük.
A fóliát levéve további 1 órán át sütjük, közben a lecsöpögő marináddal időnként átkenegetjük.
Tálalás előtt 10 percig pihentetjük.
Utolsó kommentek