1 kg sertésoldalas

2 babérlevél

6 gerezd fokhagyma

1 ujjnyi gyömbér

bors

A marinádhoz:

2 ujjnyi gyömbér

4 gerezd fokhagyma

1 evőkanál barna cukor

1 evőkanál só

2 evőkanál méz

2 evőkanál szójaszósz

A megtisztított oldalas csontok közötti membránját kissé bevágjuk (hogy később könnyebb legyen szétszedni], majd a babérlevéllel, a fokhagymával és a gyömbérrel, valamint ízlés szerint sóval és borssal 1 órán át főzzük. Ezután lecsepegtetjük és félretesszük hűlni.

A marinadhoz az apróra vágott gyömbért és fokhagymát összekeverjük a cukorral és a sóval, majd aprítógéppel vagy botmixerrel pürésítjük.

Hozzáadjuk a mézet és a szójaszószt, alaposan bekenjük vele a hús mindkét oldalát, majd legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A húst egy rácsos tepsibe tesszük, majd úgy. hogy ne érjen hozzá, betakarjuk alufóliával, és 1 órán át sütjük.

A fóliát levéve további 1 órán át sütjük, közben a lecsöpögő marináddal időnként átkenegetjük.

Tálalás előtt 10 percig pihentetjük.