Hozzávalók:

4 evőkanál olaj

1 fej vöröshagyma 

30 dkg füstölt húsos sonka

2 szál sárgarépa

2 ujjnyi vastag zellergumó-gerezd

18 dkg fehérbab

só, örölt bors

2 paradicsom

1 csokor petrezselyem

15 dkg makaróni

Elkészítés:

A forró olivaolajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát, hozzáadjuk az 1 centis kockára vágott sonkát, a szintén kockára darabolt sárgarépát, zellergumót, és az elöző este beáztatott száraz fehérbabot. 5-6 percig tivább pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ötujjnyival ellepje, és sóval, borssal fűszerezzük. Ha felforrt, fedővel letakarjuk, és takaréklángon félpuhává főzzük. Ezután beszórjuk a 3-4 centis darabokra tördelt makarónit, és letakarva készre főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apró kockákra vágottparadicsomot meg az aprított petrezselymet. Tányérokba merjük, forrón kínáljuk.