Hozzávalók:
4 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
30 dkg füstölt húsos sonka
2 szál sárgarépa
2 ujjnyi vastag zellergumó-gerezd
18 dkg fehérbab
só, örölt bors
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem
15 dkg makaróni
Elkészítés:
A forró olivaolajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát, hozzáadjuk az 1 centis kockára vágott sonkát, a szintén kockára darabolt sárgarépát, zellergumót, és az elöző este beáztatott száraz fehérbabot. 5-6 percig tivább pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ötujjnyival ellepje, és sóval, borssal fűszerezzük. Ha felforrt, fedővel letakarjuk, és takaréklángon félpuhává főzzük. Ezután beszórjuk a 3-4 centis darabokra tördelt makarónit, és letakarva készre főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apró kockákra vágottparadicsomot meg az aprított petrezselymet. Tányérokba merjük, forrón kínáljuk.
Utolsó kommentek