8 szelet négyzet alakú szendvicskenyér

20 dkg vaj

3 tojás

1 dl tejszín

20 dkg csokis mogyorókrém

fél kávéskanál őrölt fahéj

fél csomag vaníliás cukor

A GYÜMÖLCSSALÁTÁHOZ:

50 dkg vegyes gyümölcs (eper, kivi, barack, meggy)

fél csomag vaníliás cukor

1 evőkanál méz

fél citrom

Négy szelet kenyeret megkenünk a mogyorókrémmel, rátesszük a másik négy szeletet, kicsit összenyomjuk. Egy mély tálban felverjük a tojásokat, összekeverjük a tejszínnel és a fűszerekkel. A kenyereket az átlójuk mentén félbevágjuk, aztán megint félbe, tehát négy egyenlő szárú háromszöget kapunk minden nagy szendvicsből. A kis háromszögeket belemártjuk a tejszínes-tojásos keverékbe úgy, hogy oldalanként fél percig tartjuk benne. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál vajat, és megsütjük benne az apró szendvicsek mindkét oldalát (nagyon gyorsan sülnek). A felszívott vajat időnként pótoljuk. A kisült kenyérkéket konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, összevágjuk. Egy tálba rakjuk, megszórjuk a vaníliás cukorral, rálocsoljuk a mézet és a frissen csavart citromlevet, összekeverjük, külön tálban adjuk a kis háromszögek mellé.