8 szelet négyzet alakú szendvicskenyér
20 dkg vaj
3 tojás
1 dl tejszín
20 dkg csokis mogyorókrém
fél kávéskanál őrölt fahéj
fél csomag vaníliás cukor
A GYÜMÖLCSSALÁTÁHOZ:
50 dkg vegyes gyümölcs (eper, kivi, barack, meggy)
fél csomag vaníliás cukor
1 evőkanál méz
fél citrom
Négy szelet kenyeret megkenünk a mogyorókrémmel, rátesszük a másik négy szeletet, kicsit összenyomjuk. Egy mély tálban felverjük a tojásokat, összekeverjük a tejszínnel és a fűszerekkel. A kenyereket az átlójuk mentén félbevágjuk, aztán megint félbe, tehát négy egyenlő szárú háromszöget kapunk minden nagy szendvicsből. A kis háromszögeket belemártjuk a tejszínes-tojásos keverékbe úgy, hogy oldalanként fél percig tartjuk benne. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál vajat, és megsütjük benne az apró szendvicsek mindkét oldalát (nagyon gyorsan sülnek). A felszívott vajat időnként pótoljuk. A kisült kenyérkéket konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, összevágjuk. Egy tálba rakjuk, megszórjuk a vaníliás cukorral, rálocsoljuk a mézet és a frissen csavart citromlevet, összekeverjük, külön tálban adjuk a kis háromszögek mellé.
Utolsó kommentek