160 dkg pulykamellfilé
só
1 nagy vagy 2 közepes narancs
2-3 grépfrút
fél szál póréhagyma
1 nagy lilahagyma
1 nagy kápia paprika
2 evőkanál olaj
pár csepp tabasco szósz
A pulykamellet felszeleteljük, klopfolni nem kell. Bedörzsöljük sóval meg a narancsok lereszelt héjával, rácsurgatjuk a kifacsart narancslevet így hagyjuk állni.
Közben kifilézzük a grépfrútokat: vastagon meghámozzuk, és a gerezdekből kiemeljük a gyümölcshúst A gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. Ugyanígy felaprítjuk a kétféle hagymát és a paprikát is. Pici sóval és pár csepp tabasco szósszal összekeverjük a felaprított gyümölcsöt és zöldséget. A narancsos pulykaszeleteket kevés zsiradékon, közepes lángön pirosra sütjük, a salsával tálaljuk. Nagyobb étkűeknek adhatunk hozzá burgonyapürét
Utolsó kommentek