30 dkg pulykamell
2 nagyobb padlizsán
1/2 dl olívaolaj
1 üveg kereskedelemben kapható spagettiszósz (250 ml)
kimagozott zöld olívabogyó
1 kiskanál köménymag
15 dkg darabolt vegyes sajt
tengeri só
Vágjuk össze a pulykát kis kockákra. Hámozzuk meg és vágjuk szeletekre a padlizsánt. A szeletelt padlizsánt vajjal kikent széles, tűzálló üvegedénybe helyezzük, és olívaolajjal meglocsoljuk. A padlizsánt 15 percig süssük. A pulykakockákat sózzuk és olívaolajon elősütjük. Amíg a padlizsán megsül, a spagettiszószt, az olívabogyót és a köményt keverjük össze. Vegyük ki a padlizsánt a sütőből, és tegyük a tetejére az elkészített fűszeres szószt. Az egyenletesen elosztott pulykát rátesszük a szószra, és a tetejére darabolt sajtot szórunk. Vissza-teszszük a sütőbe, és még 15 percig sütjük.
Utolsó kommentek