5,5 dkg vaj

15 dkg rizs

10 dkg barna cukor

fél kiskanál őrölt fahéj + a tetejére

fél kiskanál só

1,25l tej

másfél kiskanál vaníliakivonat

12 dkg pisztácia (sótlan)

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Kivajazunk egy kb. 2 l-es. sütőbe tehető lábost, és összekeverjük benne a rizst, a cukrot, a fahéjat és a sót.

Felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a vaníliát és a durvára vágott pisztácia felét, és alaposan elkeverjük.

A tetejére vagdossuk a maradék vajat, majd 1 órára betesszük a sütőbe, és időnként megkeverjük. (Nem baj. ha a végén kissé még híg, hűlés közben tovább sűrűsödik.]

Amikor kész. belekeverjük a maradék pisztáciát, és 20-30 percig hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen, fahéjjal megszórva tálaljuk.