5,5 dkg vaj
15 dkg rizs
10 dkg barna cukor
fél kiskanál őrölt fahéj + a tetejére
fél kiskanál só
1,25l tej
másfél kiskanál vaníliakivonat
12 dkg pisztácia (sótlan)
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Kivajazunk egy kb. 2 l-es. sütőbe tehető lábost, és összekeverjük benne a rizst, a cukrot, a fahéjat és a sót.
Felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a vaníliát és a durvára vágott pisztácia felét, és alaposan elkeverjük.
A tetejére vagdossuk a maradék vajat, majd 1 órára betesszük a sütőbe, és időnként megkeverjük. (Nem baj. ha a végén kissé még híg, hűlés közben tovább sűrűsödik.]
Amikor kész. belekeverjük a maradék pisztáciát, és 20-30 percig hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen, fahéjjal megszórva tálaljuk.
Utolsó kommentek