70 dkg filézett pulykamell
15 dkg gomba
1 friss sárgarépa
1 kisebb zellergumó
1 tojásfehérje
2 evőkanál kukoricakeményítő
2-3 evőkanál szójaszósz
1 csokor metélőhagyma
2 evőkanál olivaolaj
késhenyi őrölt fekete bors
só
A szójaszószt, a kukoricakeményítőt és a tojásfehérjét jól elvegyítjük, majd beleforgatjuk a csíkokra vágott pulykamellett. Az olivaolajat wokba rakjuk, és folyamatosan kevergetve lepirítjuk rajta a bepácolt húst. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és a karikára szelt sárgarépát és zellert. Sózzuk, borsozzuk, jól átdinszteljük, majd levesszük a tűzről, és megszórjuk a felaprított metélőhagymával. Forrón, párolt zöldségekkel vagy rizzsel tálaljuk.
Utolsó kommentek