60 dkg pulykamellfié

10 dkg füstölt szalonna

1 kg burgonya

2 vöröshagyma

4-4 zöldpaprika (tévépaprika) és paradicsom

4 evőkanál olaj

1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika

1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista

2 dl tejföl

1 evőkanál finomliszt

A pulykamellet a rostjaira merőlegesen 8 egyforma szeletre vágjuk, és kissé kiverjük, széleit bevágjuk. Minden szeletbe 4-4 lyukakat vágunk kiskéssel, és ezen bújtatunk át 2-2 vékony szalonnacsíkot. A hússzeleteket besózva, félrerakjuk, de még jobb, ha hirtelen elősütjük.


A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd meghámozva nem túl vékony karikákra vágjuk. Közben a hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük. A hagymát félfőre (félkarikákra) vágjuk, egy lábasban, az olajon megfuttatjuk. A paprikát meg a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk, a  hagymára dobjuk, nagy lángon 4-5 percig pirítjuk. Megsózzuk, a pirospaprikával meghintjük, a cseresznyepaprikakrémmel „tüzesítjük”, és a tejföllel simára kevert lisztet hozzáadjuk 2-3 percig forraljuk.


A burgonyát egyenletesen egy tepsi közepére terítjük, a tejfölös lecsót ráöntjük, és a tűzdelt pulykát - amit elő is süthetünk - rárakjuk. Előmelegített sütőben nagy lánggal (200 °C) légkeveréses sütőben 180 °C) 15-20 percig sütjük.