40 dkg fehér húsú tengerihal-filé

50 dkg gomba

1 közepes fej hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

2,5 dl tejszín

2-3 ág friss kakukkfű

1 kis csokor petrezselyem

5 dkg liszt

2 dkg vaj

5 ek. olívaolaj

fehér bors

A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, reszelt fokhagymával megkenjük, mindkét felüket lisztbe forgatjuk. Serpenyőbe teszünk egy darabka vajat, miután felforrósodott, hozzáöntünk egy kis olívaolajat. Beletesszük a halszeleteket, és oldalanként 3-4 perc alatt mindkét felüket aranybarnára sütjük. A hagymát és a gombát megtisztítjuk, szeleteljük, vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az aprított kakukkfüvet és petrezselymet, felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk.