40 dkg fehér húsú tengerihal-filé
50 dkg gomba
1 közepes fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2,5 dl tejszín
2-3 ág friss kakukkfű
1 kis csokor petrezselyem
5 dkg liszt
2 dkg vaj
5 ek. olívaolaj
só
fehér bors
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, reszelt fokhagymával megkenjük, mindkét felüket lisztbe forgatjuk. Serpenyőbe teszünk egy darabka vajat, miután felforrósodott, hozzáöntünk egy kis olívaolajat. Beletesszük a halszeleteket, és oldalanként 3-4 perc alatt mindkét felüket aranybarnára sütjük. A hagymát és a gombát megtisztítjuk, szeleteljük, vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az aprított kakukkfüvet és petrezselymet, felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk.
Utolsó kommentek