30 dkg csirkemáj
1 csomag leveszöldség (2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kisebb zeller)
2 vöröshagyma
2 evőkanál zsír vagy olaj
1 evőkanál liszt
6 dl csontlé
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyem zöldje
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
só
bors
majoránna
Az egyik hagymát és a leveszöldségeket kockákra vágjuk, kevés zsiradékon megfuttatjuk, félpuhára pároljuk. Megszórjuk egy evőkanál liszttel, felöntjük a csontlével. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, és takaréklángon főzzük tovább a levest.
A galuskához a másik vöröshagymát a maradék zsiradékon megdinszteljük. A májat elkaparjuk vagy ledaráljuk, a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk. Egy kisebb tálban összekeverjük a májat a párolt hagymával, a zsemlemorzsával, a petrezselyem zöldjével és a tojással. Sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy megszívja magát Ha lágynak találjuk, tegyünk bele még egy kis morzsát A masszából a lassú forrásban lévő levesbe kis galuskákat szaggatunk. Körülbelül 10 perc alatt kifőzzük.
Utolsó kommentek