30 dkg csirkemáj

1 csomag leveszöldség (2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kisebb zeller)

2 vöröshagyma

2 evőkanál zsír vagy olaj

1 evőkanál liszt

6 dl csontlé

2 dl tejszín

1 csokor petrezselyem zöldje

3-4 evőkanál zsemlemorzsa

1 tojás

bors

majoránna

Az egyik hagymát és a leveszöldségeket kockákra vágjuk, kevés zsiradékon megfuttatjuk, félpuhára pároljuk. Megszórjuk egy evőkanál liszttel, felöntjük a csontlével. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, és takaréklángon főzzük tovább a levest.

A galuskához a másik vöröshagymát a maradék zsiradékon megdinszteljük. A májat elkaparjuk vagy ledaráljuk, a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk. Egy kisebb tálban összekeverjük a májat a párolt hagymával, a zsemlemorzsával, a petrezselyem zöldjével és a tojással. Sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy megszívja magát Ha lágynak találjuk, tegyünk bele még egy kis morzsát A masszából a lassú forrásban lévő levesbe kis galuskákat szaggatunk. Körülbelül 10 perc alatt kifőzzük.