60 dkg csiperkegomba
1 dl olivaolaj
3 dkg vaj
1 nagyobb vöröshagyma
2 tojás
8 dkg zsemlemorzsa
5 dkg sajt
1 csokor petrezselyemzöld
őrölt bors
só
A megtisztított gombák szárát kitörjük, a fejeket pedig vékonyan kivajazott tepsibe rendezzük. A vöröshagymát és a gombaszárakat apróra vágjuk, és az olivaoljon megpároljuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd megszórjuk sóval és borssal. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a zsemlemorzsát, és a felvert tojást. Folyamatos keverés közben, mérsékelt lángon besűrítjük. A gombafejeket enyhén sózzuk, borsozzuk, ezután megtöltjük a tojásos masszával. Megszórjuk a lereszelt sajttal, majd tetejére olvasztott vajat csöpögtetünk. Sütőbe toljuk, és közepes hőfokon átsütjük.
Utolsó kommentek