6 dl tej

8 szikkadt vajaskifli

2-3 dkg vaj

50 dkg tehéntúró

2 kis pohár (2x150 gramm) tejföl

1 citrom héja

5 evőkanál kristálycukor

2 csomag vaníliás cukor

A tejet megforrósítjuk. A kiflit ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Szűrőlapáttal a forró tejben megforgatjuk, de vigyázzunk, elég ha fölpuhul, ne ázzon el túlzottan. Felét egy közepes nagyságú kivajazott tepsibe rakjuk.

A fele túrót rámorzsoljuk, az egyik pohár tejfölt rákanalazzuk. A jól megmosott citrom sárga héjának a felét ráreszeljük, a fele cukrot és vaníliás cukrot rászórjuk. (Aki szereti, mazsolával is meghintheti.) Erre kerül a többi áztatott kifli, a túró a tejföl. A maradék citromhéjjal és kétféle cukorral ízesítjük.

Jó közepesen forró sütőben (190 °C légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 15 percig sütjük.

Megáztatjuk tejben. Ráreszeljűk. Megcukrozzuk.