1 kg barramundi-, azaz tengerisüllő-filé 

10 dkg vaj

bors

kakukkfű

olívaolaj

citromhéj

A PULISZKÁHOZ:

25 dkg kukoricaliszt

10 dkg reszelt parmezán sajt

10 dkg vaj

5 dl tej

5 dl víz

bors

zsályalevál

A barramundiból tenyérnyi szeleteket vágtunk, sóztuk, félretettük legalább félórára. Közben a puliszkát készítettük el: a lisztet felfőztük a vízzel és a tejjel, majd belekevertük a többi hozzávalót. Mikor kicsit hűlt, kiterítettük, formáztuk nagyjából krokett méretűekre. Ezt követően közepes parazsat készítettünk a grillsütőn, ezen egy vasalótalpat melegítettünk, mellette egy teflonserpe-nyót. Néhány perc múlva következett a frissen őrölt borssal és némi olívaolajjal megszórt halszelet. Alul-felül kapta a meleget, hiszen a serpenyőben a forró vaslappal nyomattuk le. Valóban néhány perc kellett, és el is készültek. Közben a puliszkákat is tűzre vetettük, némelyiket a grillrácsra, másokat a serpenyőbe. Mikor ezek is barnára pirultak, készen is voltunk. Irénnel tálaltunk: egy szelet hal, rá egy hal formájú - naná! - fűszervaj, melyben só, bors, kakukkfű és reszelt citromhéjból állt rejtőzött, mellé a sült puliszka és a vegyes zöldsaláta. Fehérbort ittunk hozzá!