4 vérnarancs

1,5 kg karaj

3 evőkanál extra szűz olívaolaj

bors

1 vöröshagyma

2 szál rozmaring + a díszítéshez

1.25 dl fehérbor

1.25 dl csirkealapié

1 gerezd fokhagyma

A sütőt előmelegítjük 225 °C-ra. Egy zöld-séghámozóval meghámozunk 3 vérnarancsot (csak a narancsszínű részt), és kifacsarjuk a levüket. A negyedik vérnarancsot vékony karikákra vágjuk.

A megkötözött karajt egy tepsibe helyezzük, megkenjük 2 evőkanál olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk.

A 8 részre vágott hagymát, a narancshéjat és a rozmaringleveleket összeforgatjuk a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk, és a karaj köré rendezzük. 25 percig sütjük, amíg a hús és a hagyma pirulni nem kezd.

Közben a bort, az alapiét és az apróra vágott fokhagymát hozzáadjuk 2 dl narancsléhez, 7-8 perc alatt visszaforraljuk kb. 2 dl-re, majd 1,25 dl-t a karaj alá öntünk, és meglocsoljuk vele a húst.

A hőmérsékletet 175 °C-ra csökkentjük, a húst -többször meglocsolgatva - további kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd egy tálra tesszük, és alufóliával lazán letakarjuk.

A tepsit közepes lángon melegíteni kezdjük, hozzáöntjük a maradék narancsos szószt, és 3 percig forraljuk, hogy kissé besűrűsödjön.

A húsról levágjuk a zsinegeket, leöntjük a hagymás-narancsos szósszal, majd rozmaringágakkal és a narancskarikákkal díszítjük.