4 vérnarancs
1,5 kg karaj
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
só
bors
1 vöröshagyma
2 szál rozmaring + a díszítéshez
1.25 dl fehérbor
1.25 dl csirkealapié
1 gerezd fokhagyma
A sütőt előmelegítjük 225 °C-ra. Egy zöld-séghámozóval meghámozunk 3 vérnarancsot (csak a narancsszínű részt), és kifacsarjuk a levüket. A negyedik vérnarancsot vékony karikákra vágjuk.
A megkötözött karajt egy tepsibe helyezzük, megkenjük 2 evőkanál olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk.
A 8 részre vágott hagymát, a narancshéjat és a rozmaringleveleket összeforgatjuk a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk, és a karaj köré rendezzük. 25 percig sütjük, amíg a hús és a hagyma pirulni nem kezd.
Közben a bort, az alapiét és az apróra vágott fokhagymát hozzáadjuk 2 dl narancsléhez, 7-8 perc alatt visszaforraljuk kb. 2 dl-re, majd 1,25 dl-t a karaj alá öntünk, és meglocsoljuk vele a húst.
A hőmérsékletet 175 °C-ra csökkentjük, a húst -többször meglocsolgatva - további kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd egy tálra tesszük, és alufóliával lazán letakarjuk.
A tepsit közepes lángon melegíteni kezdjük, hozzáöntjük a maradék narancsos szószt, és 3 percig forraljuk, hogy kissé besűrűsödjön.
A húsról levágjuk a zsinegeket, leöntjük a hagymás-narancsos szósszal, majd rozmaringágakkal és a narancskarikákkal díszítjük.
Utolsó kommentek