30 dkg kockákra vágott grillcsirkemell

2 evőkanál vaj

2 evőkanál liszt

15 dkg szeletelt gomba

1/2 csésze zöldborsó (10 dkg)

1 pohár tejföl (12%-os)

tengeri só

1 kockákra vágott zöldpaprika

őrölt fekete bors

1 fűstölthűs ízű kocka

Vágjuk a csirkét kis kockákra. Melegítsünk vajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük, amíg nem habzik. Adjuk hozzá a csirkedarabokat, a gombát, a borsót, a tejfölt, a sót és a paprikát, az ízesítőkockát, keverjük folyamatosan. Öntsünk alá kevés vizet, fűszerezzük az őrölt borssal, főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.

Főtt csuszatésztával, vagy toastkenyér-darabokkal szolgáljuk fel.