10 dkg füstölt szalonna

2 fej vöröshagyma

2 csirkemellfilé

25 dkg mirelit vegyes zöldség

5 dkg vaj

liszt

tej

bors,

15 dkg reszelt parmezán sajt

5 dkg füstölt reszelt sajt

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A csirkemellet felszeleteljük, majd sóval, borssal fűszerezzük. Egy tűzálló tálat kibélelünk a szalonnacsíkokkal, s egymás mellé rárakjuk a húsdarabokat. Erre a felkarikázott hagyma kerül, majd a tetején a vegyes zöldséget terítjük el. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 30 percig sütjük, eközben elkészítjük a besamelmártást. Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, kissé megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és folyamatos kevergetés közben felfőzzük. Az így kapott mártást sóval, borssal ízesítjük. Amikor a fél óra eltelt, egyenletesen ráöntjük a zöldséges húsra. Megszórjuk a lereszelt sajtokkal, és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, míg a sajt a tetején megpirul.