1 kb. 1,5 kg-os ponty
1 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika,
1 paradicsom
fél citrom
1 dl tejföl
só
késhegynyi őrölt tárkony
1 evőkanál pirospaprika
10 szem fekete bors
késhegynyi fehér bors
2 babérlevél
1 halászlékocka
1 dl száraz fehérbor
A karikára vágott vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot a szemes borssal, a babérlevéllel és a hal farokrészével egy liter vízben 20 percig főzzük. A megtisztított halat legalább hat szeletre vágjuk, és besózzuk. A zöldségeket és a farokrészt szitán áttörjük. A halszeleteket, a fejet és a belsőségeket lábasba rakjuk, az átpasszírozott levet ráöntjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy a halat éppen ellepje. Hozzáadjuk a bort, a halászlékockát. Beletesszük a meghámozott és karikára vágott citromot, majd a pirospaprikával (édes vagy erős), kevés sóval, a fehér borssal és a tárkonnyal fűszerezzük. Takaréklángon 20-25 percig főzzük. Belekeverjük a tejfölt, s ha még szükséges, fűszerezzük. Tálalás előtt még egyet forralunk rajta. Friss fehér kenyérrel és száraz fehérborral kitűnő eledel.
Utolsó kommentek