50 dkg fagyasztott zöldborsó
1 póréhagyma
1 kis pohár tejföl
1 nagy csokor petrezselyem zöldje
fél evőkanál zsír
1 tojás
1 evőkanál liszt
2-3 evőkanál búzadara
10 dkg reszelt sajt
1 csipet sütőpor
só
bors
Először a galuskát állítjuk össze: az egész tojást összekeverjük a liszttel, a csipet sütőporral, kevés őrölt borssál, a reszelt sajttal és annyi búzadarával, amennyit felvesz, majd hagyjuk egy kicsit állni, hogy a búzadara kellően megduzzadjon.
A póréhagymát felkarikázzuk, majd kicsi sóval megpároljuk a zsíron. Hozzáadjuk a zöldborsót (fagyottan), és néhány percig együtt főzzük, aztán felengedjük vízzel, összeforraljuk, nem kell, sók idő a fagyasztott borsónak. Megkóstoljuk, ha szükség van rá, sózzuk. A:daragaluskába beledolgozzuk a reszelt sajtot. A forrásban lévő levesbe hosszúkás galuskákat szaggatunk, pár perc alatt megfőnek. Levesszük a tűzről, és óvatosan belekeverjük a tejfölt, valamint az apróra vágott petrezselyem zöldjét.
Utolsó kommentek