50 dkg fagyasztott zöldborsó

1 póréhagyma

1 kis pohár tejföl

1 nagy csokor petrezselyem zöldje

fél evőkanál zsír

1 tojás

1 evőkanál liszt

2-3 evőkanál búzadara

10 dkg reszelt sajt

1 csipet sütőpor

bors

Először a galuskát állítjuk össze: az egész tojást összekeverjük a liszttel, a csipet sütőporral, kevés őrölt borssál, a reszelt sajttal és annyi búzadarával, amennyit felvesz, majd hagyjuk egy kicsit állni, hogy a búzadara kellően megduzzadjon.

A póréhagymát felkarikázzuk, majd kicsi sóval megpároljuk a zsíron. Hozzáadjuk a zöldborsót (fagyottan), és néhány percig együtt főzzük, aztán felengedjük vízzel, összeforraljuk, nem kell, sók idő a fagyasztott borsónak. Megkóstoljuk, ha szükség van rá, sózzuk. A:daragaluskába beledolgozzuk a reszelt sajtot. A forrásban lévő levesbe hosszúkás galuskákat szaggatunk, pár perc alatt megfőnek. Levesszük a tűzről, és óvatosan belekeverjük a tejfölt, valamint az apróra vágott petrezselyem zöldjét.